BOKPLADDER

Tappa greppet
Hampus och Victoria är bästa kompisar. De har känt varandra sen dinosaurieåldern. De har alltid kunnat prata, skämtat, babblat, stöttat eller bara funnits där för varandra. De har spenderat hundratals kvällar hos varandra, med Victorias huvud i hans knä, medan de tittat på film. De har kunnat ringa varandra oavsett tid på dygnet och den andre har alltid svarat. Men nu är allt förändrat.
På en dramalektion råkar Hampus säga en sak som gör att alla förstår att han har känslor för Victoria. Orden bara forsade ur honom och nu kan han inte ta tillbaka dem. Egentligen har Hampus varit kär i Victoria i evigheter. Han förstod det inte själv först och tänkte att det inte skulle spela någon roll. Han ville inte förstöra något i deras vänskap och tänkte att det skulle gå över så småningom. Han har försökt att glömma sina känslor. Verkligen försökt. Kan de inte bara glömma vad som hände under den där sjuka improvsationen vi höll på med?
Athena
Maya och Benjamin är nummerlösa. Att vara nummerlös innebär att man inte har någon makt och inte heller någon som saknar en om man plötsligt skulle försvinna. Ju högre nummer man har, desto mäktigare är man. Maya och Benjamin bor i staden Luxton och ägnar dagarna åt kriminella aktiviteter för att kunna försörja sig och letar mat i sopcontainrar för att kunna överleva. 
En natt kidnappas Maya och Benjamin. När de vaknar upp befinner de sig på Athena som är ett hemligt internat där de låter de rekryter som tas dit genomgå en utbildning. Men exakt vilka som ligger bakom Athena och vad syftet egentligen är med internatet får rekryterna aldrig förklarat för sig. Det enda de får veta är att om de klarar sig enda till slutet av utbildningen kommer de att belönas med ett nummer. 
Livet på Athena är stenhårt och våldsamt. De nummerlösa rekryterna behandlas illa av personalen. Det gäller att smälta in och klara övningarna utan att misslyckas eller göra något motstånd. Minsta tecken på svaghet eller uppkäftighet bestraffas med att man plockas ur programmet, och ingen vet vad som händer därefter. 
Maya lägger märke till en tjej på Athena som beter sig annorlunda. Hennes hud är genomskinlig, håret sprikrakt och ögonen genomträngande gröna. Men det märkligaste är hennes beteende som är fullständigt likgiltigt.