BOKPLADDER

What to say next
Bildresultat för what to say next julie buxbaum
 
Titel: What to say next
Författare: Julie Buxbaum
Utgivningsår: 2017

Förlag: Delacorte Press
Antal sidor: 304
 
En dag väljer populäre Kit Lowell att inte sätta sig brevid sina bästa vänner Annie och Violet på lunchrasten. Istället sätter hon sig vid samma bord som David Drucker. David har under alla de dagar - 622 närmare bestämt - som han har gått på Mapleview High suttit för sig själv. David vet inte vad han ska säga till Kit när hon plötsligt sitter vid hans bord. Det han vet om henne är att hennes pappa nyligen har gått bort, sa han säger helt enkelt det. "Jag har hört att din pappa nyligen har gått bort". 
Vänskapen mellan Kit och David börjar långsamt att växa sig allt starkare. Kit orkar inte leva upp till den tjej hon brukade vara och undviker sina gamla vänner. Med David behöver hon aldrig tänka på vad hon ska säga härnäst, det är okej att vara tysta tillsammans. Alla på skolan pratar om deras oväntade vänskap.
Hemma hos Kit är det plötsligt bara hon och mamma och det stora tomrum som hennes pappa har lämnat efter sig. Efter ett tag känner Kit att hon orkar gå igenom sin pappas grejer. Bland alla prylar hittar hon ett papper med en ifylld skilsmässaoansökan. Har hennes föräldrar ljugit om sitt lyckliga äktenskap och hållt om en fasad inför henne?
Hemma hos David är det mesta sig likt förutom att hans storasyster helt plötsligt kommer hem från college. Hon ser trött och rödögd ut och går bara runt i sin pyjamas, men David är glad att hon är hemma. Davids syster har fyllt en anteckningsbok med råd om hur han ska tänka och agera i sociala situationer. Hon har listat personer som han kan lita på och personer som han inte kan lita på. David har själv skrivit kommentarer om de flesta personerna i skolan för att han ska kunna hålla reda på vem som är vem. När David sitter tillsammans med Kit en dag snor några killar hans anteckningsbok och publicerar den på sociala medier. Snart får hela skolan reda på vad som rör sig i Davids huvud, och det är inte så populärt bland alla.
 
Så bra bok!