BOKPLADDER

Ingen normal står i regnet och sjunger
Ingen normal står i regnet och sjunger
 
Titel: Ingen normal står i regnet och sjunger
Författare: Sara Ohlsson
Utgivningsår: 2016

Förlag: Gilla Böcker
Antal sidor: 216
 
Ella går i trean på gymnasiet. Hennes bästa vän heter Charlie. I skolan umgås hon en del med en kille som heter Svante. De ses på fester och hånglar och plötsligt är de ihop. I Ellas klass går också en tjej som heter Niki. Hon är på ett sätt en ganska kantig tjej och en av de få som faktiskt vågar att ifrån när hon tycker att tjejer och killar behandlas olika. Charlie och Niki blir ihop. Ella varnar Charlie för Nikis okänslighet, men Charlie är förälskad. Ella saknar dock tiden när det bara var hon och Charlie, utan pojkvänner och flickvänner. 
Utan att Ella först märker något börjar hon undra varför hon inte känner något pirr när hon är med Svante. Han är helt okej, men det händer ingenting i kroppen när hon är med honom. Det gör det däremot när hon är själv med Niki. Men Niki är ju ihop med hennes bästa vän. Hur ska det här sluta?
 
Detta är en så fin liten roman. Tyvärr lite svårt att sammanfatta handligen för den liksom bara händer, men åh vad jag gillade den här boken. Den är rolig, fin och tar upp viktiga ämnen. Jag kände bara att den tog slut för snabbt. Jag hade velat läsa mer, sidorna bara flög fram. Men på ett sätt kanske det kan vara bra också, att alla böcker inte behöver vara så utdragna. Speciellt ungdomsromaner.