BOKPLADDER

Idag är allt
 
Titel: Idag är allt
Författare: Nicola Yoon
Utgivningsår: 2017

Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor: 334
 
Natasha och hennes familj kom till USA som illegala invandrare från Jamaica när hon var åtta år. Hennes pappa drömde om att förverkliga sin skådespelardröm och försörja sin familj. Men inga av familjens planer har lyckats. De bor trångt, har ont om pengar och på grund av att Natashas pappa har avslöjat att de bor i USA som papperslösa till polisen har de blivit utvisade. De har bara en dag kvar i USA. Natasha är en rationell tjej som har stor tilltro till vetenskapen. Hon har hela sitt liv i USA och vill utbilda sig till dataanalytiker. Hon tänker göra sitt yttersta för att få till en överklagan mot utvisningsbeslutet. 
Daniels föräldrar invandrade till USA från Sydkorea för att ge sina söner möjligheten till ett bättre liv. De vill att deras söner går på de finaste universiteten och läser till läkare. Men Daniel är en drömmare som hellre skriver poesi än ägnar sig åt studier. Denna dag ska han träffa en före detta Yale-student för att få goda vitsord som i sin tur kan öka hans chanser att komma in på universitetet. 
När Daniel är på väg till mötet lägger han märke till Natasha när hon är på väg till sin favoritbutik som säljer LP-skivor. Han tycker att hon är skitsnygg och de börjar prata. Han skjuter upp sitt möte och de spenderar hela dagen tillsammans med att lära känna varandra och bli blixtförälskade i varandra. Han tror att det är ödet som har fört de samman, hon menar att det handlar om slumpen som gjort att just deras vägar korsats. 
Natasha vill tro att hon ska få stanna kvar i USA och lära känna Daniel ännu bättre, men då måste ödet, eller slumpen, vara på hennes sida.
 
Åh! Ännu en fanatstisk bok av Nicola Yoon. Hon har ett underbart sätt att skriva på. Enligt mig är hon en riktig poet som kan få fram så mycket känslor och så många historier i en enstaka mening eller ett kort kapitel. Jag gillar att det inte bara är Natashas och Daniels perspektiv som jag får ta del av utan även biroller tilldelas kapitel och jag får en inblick i så många olika människors livsöden. Jag älskar Natasha och Daniel som karaktärer. Jag gillar att hon är den rationella och att han är drömmaren. Det här är så underbart bra att jag bara vill säga LÄS! Ni som inte läser YA-böcker, gör det! Och läs Nicola Yoon!